PDF-generatie

PDF-generatie

Vóór de aanmaak van de PDF is het belangrijk dat de geplaatste beelden en foto’s een correct kleurprofiel hebben. We onderscheiden 3 workflows.

Wilt u meer informatie over hoe je de beelden omzet in een ander profiel? Download hiervoor Beeldomzetting.

Indien u met Workflow 3 verder gaat zonder aanpassing, let dan goed op dat er beelden met een te hoge of te lage inktdekking in de PDF kunnen staan. Het kleurresultaat kan in productie hierdoor onvoorspelbaar worden.

Standaard levert u uw drukwerkbestand als PDF aan (compatibiliteit 1.5 of hoger). We hebben voor u PDF voorinstellingen beschikbaar die ervoor zorgen dat de export settings tijdens PDF aanmaak meteen correct zijn. Onze voorinstellingen staan ingesteld op de PDF-X4 standaard. Met deze standaard wordt er altijd een profiel-uitvoerintentie ingesloten in de PDF. Het aanleveren van een Certified PDF is bij ons hierdoor niet meer nodig.

De juiste PDF voorinstellingen voor uw opmaakprogramma vindt u onder Downloads bovenaan. Hebt u verdere hulp nodig bij het aanmaken van een drukklare pdf met de juiste kleurinstellingen? Neem dan contact op met uw orderbegeleider. Eén van de technische specialisten begeleidt u verder bij het vinden van de juiste instellingen.

Downloads
PDF export settings InDesign
download (12,1 MB)
PDF export settings Illustrator
download (9,3 KB)
PDF export settings XPress
download (1,5 MB)
Basisinstructie Colourmanagement
download (445,1 KB)